Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2021

Τι ονομάζουμε φαινόμενο spam;

Εικόνα
  Σπαμ (spam) ονομάζεται η μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, εξωτερικών συνδέσμων ή άλλων, σε μια προσπάθεια προώθησης προϊόντων ή ιδεών.

Spam και scam emails. Πώς να προστατευτούμε;

Εικόνα
  Το email είναι αφενός ένα εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας και αφετέρου ένας τρόπος που χρησιμοποιούν οι εταιρείες προκειμένου να μας πληροφορήσουν σχετικά με τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες τους. Ταυτόχρονα όμως, το email χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την προσφορά ανεπιθύμητου υλικού που στην καλύτερη περίπτωση είναι ενοχλητικό και στη χειρότερη περίπτωση είναι κακόβουλο και ίσως επικίνδυνο, προκαλώντας προβλήματα στον υπολογιστή και σε εμάς.

Πειρατεία Λογισμικού και μορφές της

Εικόνα
  Τι είναι πειρατεία λογισμικού        Πειρατεία λογισμικού είναι η κλοπή προγραμμάτων λογισμικού με την παράνομη αντιγραφή ή πλαστογράφηση γνήσιων προϊόντων και την διανομή πλαστών και παράνομα αντιγραμμένων προϊόντων. Πειρατεία μπορεί να χαρακτηριστεί και η μη συστηματική αντιγραφή προϊόντων χωρίς νόμιμη άδεια χρήσης από ιδιώτες ή επιχειρήσεις, καθώς επίσης και η διανομή ή η μεταπώληση προϊόντων λογισμικού. Παραβιάζεται έτσι ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του δικαιούχου του προγράμματος - του δημιουργού ή του "παραγγελιοδόχου" - το δικαίωμα αναπαραγωγής.  

Ο GDPR-Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Εικόνα
Ο GDPR με απλά λόγια (679/2016 Κανονισμός Ε.Ε.)   Ο συγκεκριμένος κανονισμός ψηφίσθηκε τον Απρίλιο του 2016 και θα εφαρμοσθεί ως   νομοθέτημα άμεσης εφαρμογής   σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις   25 Μαΐου 2018  και έχει ως αντικείμενο τη θέσπιση κανόνων που αφορούν την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και κανόνων που αφορούν την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Cyberbullying: Πώς μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν

Εικόνα
  Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) αποτελεί σήμερα μια από τις πιο διαδεδομένες απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, που συντηρείται ακόμη περισσότερο καθώς σπάνια θύματα και μάρτυρες θα ζητήσουν βοήθεια. Όπως αναφέρεται σε έκθεση της πρωτοβουλίας   Safe2Tell , οι μαθητές επιλέγουν να μην αναφέρουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, παρόλο που τα γνωρίζουν, στο 81% των περιπτώσεων. Σύμφωνα με την   ESET , οι επιπτώσεις του cyberbullying μπορούν να μειωθούν αν τα παιδιά είναι καλύτερα προετοιμασμένα απέναντι στους online κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας συγκέντρωσε τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δίνεται έμφαση από γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε οι μαθητές να μπορούν να αντιμετωπίσουν όσους τους εκφοβίζουν στο διαδίκτυο. Ανατρέφοντας τα παιδιά να γίνονται σωστοί ψηφιακοί πολίτες.  Ο ψηφιακός κόσμος αποτελεί μέρος της πραγματικής ζωής, επομένως θα πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Κατά την ανατροφή των παιδιών, θέματα ό