Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2021

Τι είναι η αντικαταβολή;

Εικόνα
Αντικαταβολή είναι μια οικονομική συναλλαγή όπου η πληρωμή των παραγγελθέντων προϊόντων γίνεται κατά τη στιγμή της παράδοσης τους, με μετρητά ή επιταγή, και όχι προκαταβολικά.

8 τρόποι για να νικήσετε τις απάτες στις αγορές μέσω διαδικτύου

Εικόνα
1. Εντοπίστε τους ψεύτικους ιστότοπους. 2. Επιλέξτε έναν έμπιστο ιστότοπο αλλά και ένα έμπιστο κατάστημα.

Κινέζοι χάκερς χρησιμοποίησαν ελάττωμα VPN για να στοχεύσουν την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ

Εικόνα
 Τουλάχιστον δύο ομάδες χάκερ που συνδέονται με την Κίνα έχουν περάσει μήνες χρησιμοποιώντας μια προηγουμένως άγνωστη ευπάθεια σε αμερικανικές συσκευές ιδιωτικής δικτύωσης για να κατασκοπεύσουν την αμερικανική αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με ερευνητές και τον κατασκευαστή των συσκευών.

Το ρομπότ που παίρνει εκδίκηση από τους email scammers

Εικόνα
  Οι απατεώνες μέσω email παραμονεύουν σε όλα τα εισερχόμενά μας και εκμεταλλεύονται την άγνοιά και τις στιγμές αδυναμίας μας. Παρόλο που μπορεί να μην έχετε πέσει θύμα scum εσείς, η γιαγιά σας μπορεί, και αυτό μετατράπηκε σε απάτη-βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισημάνετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως "ανεπιθύμητα" και να τα διαγράψετε.

Έλληνας έχασε $600,000+ από Bitcoin Scam εφαρμογή που είχε εγκριθεί στο App Store

Εικόνα
  Μια scam bitcoin εφαρμογή που είχε σχεδιαστεί ώστε να μοιάζει με μια αυθεντική και η οποία είχε περάσει από την review ομάδα του App Store οδήγησε τον Έλληνα Φίλιππο Χριστοδούλου να χάσει 17.1 bitcoin ή αλλιώς $600.000 αξία την στιγμή της κλοπής αυτής σύμφωνα με δημοσίευμα της   The Washington Post .

Κακόβουλο Λογισμικό: Οι Επιθέσεις Ransomware & Πώς Τις Αποτρέπω

Εικόνα
  Κατά τη διάρκεια του 2020, υπήρξε τεράστια αύξηση των επιθέσεων ransomware σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό είναι γνωστό για το κλείδωμα των αρχείων ζητώντας "λύτρα", προκειμένου να τα ξεκλειδώσει. Στον οδηγό θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πιο απειλητικό malware των ημερών μας, πώς μπορούμε να προστατευτούμε, και τα χειρότερα ransomware που έχουν εμφανιστεί.

Οι συνέπειες του πειρατικού λογισμικού στο κράτος

Εικόνα
"Συνέπεις του πειρατικού λογισμικού στο κράτος" Ένα μέρος από τα χρήματα που δαπανούνται για την αγορά αυθεντικού λογισμικού διοχετεύεται πίσω στην έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού, ώστε να παραχθούν νεότερα και πιο εξελιγμένα προγράμματα, και στο κράτος ως φορολόγηση από την πώληση του προϊόντος. Όταν όμως αγοράζουμε παράνομα αντίγραφα, τα χρήματά μας πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες των παραβατών. Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη βιομηχανία λογισμικού, στην οικονομία του κράτους καθώς και σε εμάς τους ίδιους. "Οι συνέπειες στο κράτος" Η πειρατεία λογισμικού είναι εχθρός της γενικότερης ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας κάθε χώρας. Επενεργεί ανασταλτικά στην επένδυση κεφαλαίων από εθνικούς και ξένους επενδυτές. Στερεί τα κράτη από φορολογικούς πόρους αλλά και θέσεις απασχόλησης σε τομείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ανάπτυξη λογισμικού. Δημιουργεί μία ανεξέλεγκτη παραοικονομία με υψηλά αφορολόγητα εισοδήματα.

Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ελλάδα, ο Covid επιταχύνει την ανάπτυξη.

Εικόνα
  Το 2020 είναι η χρονιά που ανέτρεψε όλες τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα. Κι ενώ ακόμα δεν έχουμε την δημοσίευση για το που έκλεισε η συνολική αγορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2020, δημοσιεύσεις από επιμέρους κλάδους δείχνουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

Τι ακριβώς είναι η ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη;

Εικόνα
  Είναι ένα νέο σύνολο κανόνων βάσει των οποίων ταυτοποιούνται οι καταναλωτές όταν πραγματοποιούν αγορές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου, προκειμένου να προστατευτούν ακόμα περισσότερο από περιστατικά απάτης.

Γιατί τα emails σας καταλήγουν στα ανεπιθύμητα/spam;

Εικόνα
 Ένα συχνό φαινόμενο που «γεννά» αρκετές απορίες είναι γιατί τα emails καταλήγουν στα ανεπιθύμητα/ spam! Υπάρχει πληθώρα λόγων που ένα ηλεκτρονικό μήνυμα μπορεί να καταλήξει στα spam.

Πως να αποφύγετε το SPAM;

Εικόνα
  Όσο αναφορά το διαδίκτυο, υπάρχουν τρόποι να προστατευτείτε...

Τι πρέπει να προσέχουμε στις ηλεκτρονικές αγορές;

Εικόνα
 Ο Συνήγορος του Καταναλωτή όπως έπραξε και κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, με σχετικό δελτίο τύπου, συστήνει στους καταναλωτές για την καλύτερη προστασία τους ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.