Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ελλάδα, ο Covid επιταχύνει την ανάπτυξη.

 

Το 2020 είναι η χρονιά που ανέτρεψε όλες τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα. Κι ενώ ακόμα δεν έχουμε την δημοσίευση για το που έκλεισε η συνολική αγορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2020, δημοσιεύσεις από επιμέρους κλάδους δείχνουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

Παρόλες τις χαμηλές μας ταχύτητες σαν χώρα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις, ζούμε τους τελευταίους 12 μήνες αλλαγές & ποσοστά ανάπτυξης στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου που σε άλλες συνθήκες μπορεί να μας είχαν πάρει και 5-10 χρόνια για να συμβούν. Η “ξέφρενη κούρσα” του Covid έβγαλε βέβαια ταυτόχρονα στην επιφάνεια στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και πολλές δυσλειτουργίες, προβλήματα (τεράστια στο last mile), ελλείψεις και συνεχείς προκλήσεις με τα αλεπάλληλα νέα μοντέλα “Click Away”, “Click in Shop” κλπ.

Σε ένα τόσο δυναμικό & προκλητικό πλαίσιο οι μικρές επιχειρήσεις χωρίς ψηφιακή παρουσία συνειδητοποίησαν για τα καλά την ανάγκη δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων. Την δυναμική αυτή επιβεβαιώνει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-Λιανικό που στην λήξη του στις 6/4/2021 συγκέντρωσε 11503 αιτήσεις. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνει Β΄κύκλο τον Απρίλιο του ’21 και παρακινούμε κι εμείς τις μικρές επιχειρήσεις να μην χάσουν αυτή την 2η ευκαιρία και να αξιολογήσουν την προοπτική να αναπτύξουν την ηλεκτρονική τους παρουσία.

Πηγή

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κακόβουλο Λογισμικό: Οι Επιθέσεις Ransomware & Πώς Τις Αποτρέπω